Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven - Geesteswetenschappen 2024 (2024)

Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven - Geesteswetenschappen 2024 (1)

Alexander Graham Bell

Invoering

Alexander Graham Bell was een spraakleraar en een innovatieve wetenschapper, bekend als de uitvinder van de telefoon. Hij werd geboren in Schotland, maar bracht zijn volwassen leven door in Canada en de Verenigde Staten. Hij kwam uit een familie van gerenommeerde voordrachtskundigen en had een levenslange interesse in spraak, eerst als een manier om met zijn dove moeder te communiceren en later als een manier om zijn interesse in wetenschap en innovatie in praktijk te brengen. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar en verschillende elektrische apparaten gemaakt tot 1876, toen hij eindelijk een werkend model van de telefoon ontwikkelde, en zijn carrière evolueerde snel in meerdere richtingen. Na het succes van de telefoon, werkte Bell in zijn latere leven aan verschillende andere baanbrekende projecten in de luchtvaart, draagvleugelboten en zelfs optische telecommunicatiesystemen.

Het vroege leven en onderwijs

Alexander Graham Bell werd geboren op 3 maart 1847 in Edinburgh, Schotland. Hij was de zoon van Alexander Melville Bell, een bekende opvoeder van doven, en Eliza Grace. Hij had twee oudere broers, Melville James en Edward Charles.

Al op jonge leeftijd toonde Bell een aangeboren nieuwsgierigheid naar de natuurlijke wereld. Op de jonge leeftijd van twaalf deed hij zijn eerste uitvinding door een apparaat te bouwen dat het werkproces in de kleine korenmolen van zijn buurman vereenvoudigde. Naast zijn interesse in wetenschap bezat hij ook een natuurlijk talent voor muziek en hield hij van piano spelen. Het enige dat zijn serene jeugd verstoorde, was de geleidelijke doofheid van zijn moeder, die hem dwong om inventieve manieren te vinden om met haar te communiceren. Dit groeide uit tot een belangrijke bezigheid voor hem, en hij besloot uiteindelijk, in overeenstemming met de familietraditie, elocutie te gaan studeren - zijn grootvader, zijn vader en zijn oom hadden hun leven aan hetzelfde vak gewijd. Zijn grootvader, Alexander Bell, had zelfs verschillende gerenommeerde werken gepubliceerd, waaronder de bestseller The Standard Elocutionist (1860) . Zijn vader had ook een zichtbaar spraaksysteem ontwikkeld, dat hij aan zijn zonen leerde. Dankzij het systeem konden doven woorden verwoorden die ze nog nooit hadden gehoord en konden ze de lipbewegingen van andere mensen lezen om te begrijpen wat ze zeiden. Zo begon de academische instructie van Bell thuis, waar hij uitsluitend door zijn vader werd geschoold. Zijn formele opleiding begon op de Royal High School in Edinburgh, waar hij onverschillig leek voor de meeste schoolvakken, behalve biologie.

Na het verlaten van de middelbare school trok Bell bij zijn grootvader in Londen in en onder zijn supervisie studeerde hij serieus en ontdekte in zichzelf een diepe liefde voor leren. Bell herinnerde zich hoe zijn grootvader hem inspireerde om te leren: "De ambitie om mijn onderwijsgebreken te verhelpen door persoonlijke studie." Een jaar later schreef Bell zich in aan de West House Academy in Schotland en vond een baan als assistent-docent muziek en spraak bij dezelfde instelling. Hij vervolgde zijn studie aan de Universiteit van Edinburgh.

Bell's interesse in de opvoeding van doven werd sterk aangemoedigd door zijn vader, die hem en zijn broers zelfs meenam naar een demonstratie om een ​​automaat te zien, een mechanisch apparaat dat de menselijke stem simuleerde. Verbaasd over de mogelijkheden die het apparaat opende op het gebied van spraak, besloot Bell om zijn eigen versie van de automaat te bouwen, met de hulp van zijn broer Melville. Geïntrigeerd steunde hun vader het project, en de twee jongens bouwden een automaat die enkele eenvoudige woorden kon uitspreken.

Dit succesvolle project moedigde Bell aan om zijn reeks experimenten met geluid en spraak voort te zetten. Hij raakte vooral geïnteresseerd in de manier waarop geluiden konden worden overgedragen en bundelde de resultaten van zijn onderzoek in een rapport, in de hoop dat te publiceren. Hoewel Bell's materiaal inderdaad baanbrekend was, was soortgelijk werk al in Duitsland gepubliceerd. Ondanks zijn aanvankelijke teleurstelling ging Bell verder door dieper in zijn onderzoek te duiken.

Vroege carriere

Bell's familie verhuisde in 1865 naar Londen, en hij hervatte zijn lesgeven, maar zette zijn individuele studie voort. Geïnspireerd door andere werken in het veld, verwerkte hij elektriciteit in zijn experimenten en installeerde hij zelfs een telegraafkabel om de kamer van een vriend met de zijne te verbinden. Eind 1867 werd hij instructeur aan het Somerset College in Bath, Engeland, maar tegen het einde van het jaar keerde hij terug naar huis toen zijn broer Edward aan tuberculose stierf.

Terwijl hij thuis was, besloot Bell om een ​​diploma te halen aan het University College London en bracht hij zijn tijd door met studeren voor de examens. In deze periode hielp hij zijn vader ook bij het geven van zijn Visible Speech-lezingen, waardoor Bell uiteindelijk een baan kreeg op een privéschool voor dove leerlingen in Londen. In 1870 veranderde alles voor de familie Bell toen Bell's broer Melville stierf als gevolg van complicaties door tuberculose. De dood van hun tweede zoon was echt een traumatische gebeurtenis voor de ouders. Omdat Alexanders gezondheid ook zwak was, besloot de familie om alles wat ze hadden te verkopen en een nieuw leven te beginnen in een beter klimaat.

In 1870 reisde Alexander Graham Bell met zijn ouders en de weduwe van zijn broer naar Canada, en ze vestigden zich in Ontario, waar ze een grote boerderij nabij Brantford kochten. De verandering in klimaat leidde tot een snelle verbetering van de gezondheid van Bell, en hij hervatte al snel zijn studies en experimenten. Zijn vader hervatte ook zijn werk als elocutionist en openbare spreker, en zijn Visible Speech System werd ook populair in Canada. In 1871 ontving de oudste Bell een aanbod voor een baan als docent aan de Boston School for Deaf-Mutes in Massachusetts, maar hij stelde in plaats daarvan zijn zoon voor.

Alexander Graham Bell arriveerde in het voorjaar van 1871 in Boston, en na een succesvolle training te hebben gegeven aan de instructeurs van de school, groeide zijn reputatie en werd hij uitgenodigd om dezelfde training aan te bieden aan instructeurs van andere Amerikaanse instellingen voor doofstommen. Na een tour van zes maanden keerde hij terug naar huis en begon intensief te werken aan een nieuw apparaat, de 'harmonische telegraaf'. Omdat hij niet zeker wist welke weg hij vanaf dit punt moest inslaan, zocht hij het advies van zijn vader, en ze besloten dat Bell het beste een privépraktijk kon openen. In 1872 opende Alexander Graham Bell de School of Vocal Physiology and Mechanics of Speech in Boston, met de bedoeling het systeem van zijn vader te onderwijzen.

In 1873 werd Bell hoogleraar Vocal Physiology and Elocution aan de Boston University School of Oratory, waar hij werd omringd door mensen met dezelfde interesses. Hij keerde terug naar zijn experimenten en zocht gretig naar manieren om gearticuleerde spraak over te brengen. Omdat hij overdag op school druk was, besteedde hij 's nachts vele uren aan zijn experimenten, maar dit had gevolgen voor zijn gezondheid. In de herfst van 1873 besloot hij zijn privépraktijk op te geven en zich uitsluitend op zijn onderzoek te concentreren. Hij behield echter twee studenten: Georgie Sanders en Mabel Hubbard. Sanders 'vader voorzag Bell zelfs van huisvesting en een werkplaats.

Alexander Graham Bell: A Life of Innovation and Controversy

De telefoon uitvinden

Een verandering in zijn omstandigheden bleek effectief voor Bell en in 1874 maakte hij aanzienlijke vooruitgang met de harmonische telegraaf. Hij had meerdere andere ideeën, maar worstelde met het aantonen van hun haalbaarheid. Omdat de telegraaf een essentieel instrument was voor de groei van het bedrijfsleven en de handel, zocht de president van Western Union Telegraph Company, William Orton, naar ontwikkelingen die de kosten van het aanleggen en exploiteren van nieuwe lijnen konden verlagen. Omdat het werk van Bell de potentie had om een ​​cruciale verandering op het gebied van communicatie te betekenen, besloten de ouders van zijn leerlingen om zijn beschermheren te worden. Georgie's vader, Thomas Sanders, en Mabel's vader, Gardiner Hubbard, waren allebei rijke zakenmensen en, die Bell persoonlijk kenden, hadden ze geen enkele terughoudendheid om in zijn ideeën te investeren.

Ondanks dat hij financiële middelen had veiliggesteld, ontbrak het Bell aan de apparatuur en de knowhow die leidde van een idee tot een echt prototype. De zaken veranderden na een providentiële ontmoeting met een getalenteerde elektrotechnisch ontwerper genaamd Thomas A. Watson, die zijn assistent werd. Watson herinnerde zich Bell als 'een lange, slanke jongeman met snelle bewegingen met een bleek gezicht, zwarte zijbakkebaarden en hangende snor, een grote neus en een hoog, schuin voorhoofd bekroond met borstelig gitzwart haar.' Vanaf het begin van hun samenwerking concentreerden de twee mannen zich op akoestische telegrafie en in juni 1875 hadden ze al een vroeg prototype van de telefoon ontwikkeld dat alleen onduidelijke ruis kon uitzenden, maar geen echte woorden. Op 14 februari 1876 diende de advocaat van Bell de aanvraag van Bell in bij het Amerikaanse octrooibureau voor de telefoon. Diezelfde ochtend, een andere uitvinder, Elisha Gray,maakte ook een voorbehoud (alleen een conceptverklaring) voor een telefoonmodel met een vloeibare zender.

Dit toeval leidde tot een blijvend geschil tussen Gray en Bell, maar het patent van Bell kreeg voorrang. Na het oplossen van de patentkwesties, ging Bell naar huis om zich te concentreren op het verbeteren van zijn model. Met behulp van een nieuwe tekening, vergelijkbaar met die van Gray's voorbehoud, maakte hij belangrijke vorderingen. Terwijl hij in zijn laboratorium aan het werk was, morste Bell batterijzuur op zijn broek terwijl hij aan een prototype van de telefoon werkte en riep instinctief naar zijn assistent: 'Watson, kom alsjeblieft hier. Ik wil je." Thomas Watson, aan de andere kant van het circuit en op een andere verdieping van het gebouw, hoorde Bell's roep om hulp via de primitieve telefoon en rende de trap af, buiten zichzelf van vreugde. Dit zou de eerste keer zijn dat een menselijke stem over elektriciteitsdraad werd overgedragen.

Gezien de omstandigheden rond Bell's ontwikkeling van de telefoon, kreeg hij vaak de schuld voor het stelen van de uitvinding van Gray. In werkelijkheid gebruikte Bell Gray's model met een vloeistofzender alleen om te testen of elektrische transmissie van gearticuleerde spraak inderdaad mogelijk was. Na dat eerste experiment met Gray's model, richtte Bell zijn aandacht op de elektromagnetische telefoon. Verdere controverse ontstond echter toen de persoon die de octrooiaanvragen onderzocht later onthulde dat hij de aanvraag van Gray aan de advocaat van Bell had getoond.

Bell was niet de eerste en ook niet de enige die de telefoon bedacht, en geen van het werk dat tot de uitvinding van de telefoon leidde, had vooruitgang kunnen boeken zonder de baanbrekende experimenten van Michael Faraday op het gebied van elektromagnetisme en inductie van stroom. Naast Gray claimde een andere uitvinder de eer voor de telefoon. Uitvinder Antonio Meucci had een laboratorium gedeeld met Alexander Graham Bell en beschuldigde hem ervan het telefoonontwerp van hem te hebben gestolen. Twee jaar voordat Bell het patent aanvroeg, had Meucci tekeningen van een telefoonmodel naar Western Union gestuurd, in de hoop dat de populariteit van de telegraaf zijn eigen uitvinding zou stimuleren. De leidinggevenden weigerden echter Meucci te ontmoeten en zijn documenten werden nooit teruggegeven. Bovendien had Meucci geen geld om de octrooiaanvraag te betalen. Toen Bell het patent kreeg, klaagde Meucci hem aan. In 1889,Meucci stierf en de gerechtelijke procedure werd stopgezet. Velen geloven dat Meucci de zaak uiteindelijk zou hebben gewonnen.

Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven - Geesteswetenschappen 2024 (2)

Bell's telefoonoctrooi.

Oprichting van de Bell Telephone Company

Met een werkend model van de telefoon concentreerde Bell zich op het introduceren van zijn werk in de wereld door de functionaliteit ervan te verbeteren. In 1876 begon hij aan een rondleiding langs lezingen en demonstraties, waarbij hij de telefoon wilde presenteren aan de wetenschappelijke gemeenschap van de wereld en ook aan het publiek. Zijn demonstraties maakten de uitvinding internationaal bekend, en een explosie en enthousiasme van over de hele wereld volgde Bell. In 1877 richtte hij zijn eigen bedrijf op met de hulp van Sanders en Hubbard, de Bell Telephone Company, die teams van ingenieurs inhuren die belangrijke verbeteringen aanbrachten in het oorspronkelijke model.

Alexander Graham Bell trouwde op 11 juli 1877 met zijn voormalige leerling, Mabel Hubbard, op het landgoed Hubbard in Cambridge, Massachusetts. Mabel's doofheid ontstond als kind door een bijna fataal geval van roodvonk. Ze werd Bell's student in 1873, toen ze 15 jaar oud was. Na hun huwelijksreis ging het echtpaar voor een langere reis naar Engeland, waarin Bell zijn telefoon demonstreerde aan koningin Victoria en Britse kapitalisten wilde interesseren. Tijdens hun huwelijk kreeg het echtpaar vier kinderen, van wie er twee tot volwassenheid leefden. De doofheid van zijn vrouw inspireerde hem om nog harder te werken om manieren te vinden om de communicatie met doven te verbeteren.

De telefoon werd al snel het meest succesvolle product in de geschiedenis en slechts negen jaar na de oprichting van het bedrijf van Bell hadden 150.000 Amerikanen een telefoon. Hoewel de telefoon onmiddellijk populair was geworden, werd het slechts geleidelijk een winstgevende onderneming en tot 1897 waren de belangrijkste inkomstenbron van Bell zijn lezingen. De controverses rond de uitvinding van de telefoon brachten de Bell Telephone Company en Bell zelf door lange juridische gevechten, omdat het leek alsof verschillende uitvinders tegelijkertijd aan een model van de telefoon werkten. Hoewel het bedrijf met tientallen gerechtelijke uitdagingen te maken kreeg, won het alle zaken omdat Bell's laboratoriumnotities de technische ontwikkelingen in zijn werk duidelijk bijhielden.

Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven - Geesteswetenschappen 2024 (3)

Thomas Watson

Latere uitvindingen

Rond 1880 ontwikkelden Bell en zijn toenmalige assistent, Charles Sumner Tainter, een draadloze telefoon, fotofoon genaamd, die geluiden en menselijke gesprekken op een lichtstraal kon overbrengen. Op 21 juni 1880 slaagden ze erin om een ​​draadloos spraakbericht over een afstand van 700 voet te verzenden. Persoonlijk beschouwde Bell de fotofoon als zijn grootste uitvinding en nu wordt de fotofoon beschouwd als de voorloper van het glasvezelcommunicatiesysteem.

In 1882 werd Bell een genaturaliseerde burger van de Verenigde Staten en vestigde hij zich met zijn vrouw en kinderen in Washington, DC. Vier jaar later begon de familie met de bouw van een enorm landgoed in Nova Scotia, inclusief een groot complex van gebouwen en een nieuw laboratorium. Hun residentie keek uit over het Bras d'Or-meer en aangezien Bell een levenslange interesse in boten had, zeilde de familie vaak en raakte zelfs betrokken bij de productie van boten.

Bell ontmoette Helen Keller, zijn beroemdste dove leerling, in 1887, toen haar vader de zesjarige naar hem toe bracht in Washington DC. Haar blindheid en doofheid maakten haar eenzaamheid compleet, maar later zei ze over Bell dat ze van hem hield op ooit: "Ik heb niet gedroomd dat dat interview de deur zou zijn waardoor ik van duisternis naar licht zou gaan." Bell onderhield zijn relatie met de Kellers meer dan drie decennia. Naast het lesgeven aan Helen, richtte hij een trustfonds op voor haar opleiding aan het Radcliffe College en verwelkomde haar vaak bij hem thuis. Kellers belangrijkste leraar, Anne Sullivan, werd getroffen door Bells beleefdheid en zei: "Hij beantwoordde elke vraag in het koele, heldere licht van de rede."

Hoewel de meest populaire uitvinding van Alexander Graham Bell de telefoon was, verrichtte hij later ander baanbrekend werk op verschillende wetenschappelijke gebieden. Aan het einde van zijn leven had hij 18 patenten op zijn naam toegekend en 12 gedeeld met zijn medewerkers, waaronder patenten voor luchtvoertuigen, waterkrachtvliegtuigen en seleniumcellen, naast die voor de telefoon, telegraaf en de fotofoon. Hij werkte ook aan het verbeteren van de grammofoon van Thomas Edison en noemde zijn apparaat de Graphophone. Daarnaast bedacht hij kleinere apparaten voor allerlei medische of technische situaties en kwam hij zelfs op ideeën voor uitvindingen die pas decennia na zijn dood haalbaar werden. In zijn eigen huis ontwikkelde Bell een primitieve vorm van airconditioning, experimenteerde hij met composttoiletten en sprak hij zelfs over de mogelijkheid om huizen te verwarmen met zonnepanelen.Hij voorzag ook problemen van de moderne wereld, zoals industriële vervuiling. Een deel van Bell's meest uitgebreide onderzoek heeft betrekking op de medische wereld, waar hij probeerde systemen te ontwikkelen die doven konden leren spreken.

In de zomer van 1908, geïnspireerd door een artikel dat hij had gelezen in een oudere uitgave van de Scientific American over draagvleugelboten en watervliegtuigen, begon Bell zijn eigen experimenten in het veld, op zijn landgoed in Nova Scotia, en hij reisde zelfs naar Europa om elkaar te ontmoeten de uitvinder van de draagvleugelboot, Enrico Forlanini. Bij zijn terugkeer begonnen hij en zijn team van assistenten en ingenieurs succesvolle experimentele modelboten te bouwen. Het onderzoek naar de draagvleugelboot leidde tot een veel complexere onderneming en Bell besloot de Aerial Experiment Association (AEA) op zijn landgoed op te richten. Zijn interesse in luchtvaart bracht hem ertoe experimenten uit te voeren met vliegers en zweefvliegtuigen. AEA heeft in de loop van de tijd verschillende belangrijke uitvindingen en innovatieve vliegtuigen ontwikkeld.

Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven - Geesteswetenschappen 2024 (4)

De Graphophone speelt een Bell-Tainter 6 "x 1-5 / 16" ozoceriet wascilinder, zoals gebruikt op de vroege trapmachines.

Dood

Alexander Graham Bell stierf op 2 augustus 1922 aan complicaties van diabetes, ironisch genoeg slechts een jaar nadat de Canadese arts Frederick Banting insuline ontdekte. Hij was op zijn landgoed in Nova Scotia, met zijn vrouw Mabel, dochters Elsie May en Marian, hun echtgenoten en hun kinderen toen hij stierf. Zijn graf bevindt zich in Canada op de Beinn Bhreagh-berg, met uitzicht op de Bras D'or-meren in Cape Breton. De tekst op zijn grafsteen luidt eenvoudig: "Leraar - Uitvinder - Burger van de VS"

Referenties

Alexander M. Bell Dood. Vader van prof. AG Bell ontwikkelde gebarentaal voor dempers. 8 augustus 1905. New York Times . Toegang tot 20 september 2018.

Alexander Graham Bell. 31 juli 2015. Encyclopædia Britannica . Toegang tot 20 september 2018.

Bell heeft de telefoon niet uitgevonden, Amerikaanse regels. 17 juni 2002. The Guardian . Toegang tot 20 september 2018.

BELL, ALEXANDER GRAHAM. 2005. Woordenboek van Canadese biografie . XV (1921-1930). Universiteit van Toronto Press. Toegang tot 20 september 2018.

De telefoon uitvinden - en een totale patentoorlog uitlokken. 7 maart 2006. American Heritage . Toegang tot 20 september 2018.

Asimov, Isaac. Asimov's Biografische Encyclopedie van wetenschap en technologie . Tweede herziene editie. Doubleday & Company, Inc. 1982.

Challoner, Jack (redacteur). 1001 uitvindingen die de wereld veranderden . Kwintessens. 2009.

Goddard, Jolyon (redacteur). Beknopte geschiedenis van Science & Invention: An Illustrated Timeline . National Geographic. 2010.

Hubert, Philip G. Jr. Men of Achievement: Inventors . Charles Scribner's Sons. 1896.

Alexander Graham Bell: uitvinder van de telefoon en leraar van doven  -  Geesteswetenschappen  2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6362

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.